Έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Κτηνιατρικής Ηρακλείου.

Αριθμός πρωτ: 332
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Κτηνιατρικής Ηρακλείου.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις του Προέδρου του Παραρτήματος Κρήτης της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων αλλά και τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που κάνουν λόγο για την αναμενόμενη αποχώρηση κτηνιάτρων από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου μέσα στο 2007, με αποτέλεσμα η Δ/νση να μείνει μόνο με 2 κτηνιάτρους, ως μόνιμο προσωπικό, στο Ηράκλειο και άλλους 8 στον υπόλοιπο νομό.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αδιαφορία της πολιτείας, καθώς οι οργανικές θέσεις της υπηρεσίας είναι 25, ενώ την ίδια ώρα μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης και αποχώρησης των εν ενεργεία κτηνιάτρων.
Επειδή οι έλεγχοι των κρεάτων, προς όφελος των κτηνοτρόφων αλλά και των καταναλωτών, είναι αναγκαίοι σε καθημερινή βάση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επειδή η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει το βεβαρυμένο έργο των υπαλλήλων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Ηρακλείου και το συνδικαλιστικό όργανο των κτηνιάτρων απειλεί με κινητοποιήσεις μέσα στους επόμενους μήνες αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Επειδή ήδη με την 6722/23-01-2006 ερώτησή μου είχα επισημάνει το πρόβλημα της έλλειψης κτηνιάτρων και οι δεσμεύσεις δεν απέδωσαν παρά μόνο έναν κτηνίατρο στη Ν.Α. Ηρακλείου, από τις δρομολογημένες προσλήψεις κτηνιάτρων, αν και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Με ποιο τρόπο και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα θα καλύψουν τα τεράστια κενά στις θέσεις κτηνιάτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό το σοβαρό πρόβλημα τής έλλειψης κτηνιατρικού προσωπικού στη Δ/νση Κτηνιατρικής του νομού Ηρακλείου για να διασφαλιστούν οι επαρκείς έλεγχοι στον τομέα του κρέατος και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης