Έλλειψη συνεργασίας της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του οδικού έργου της παράκαμψης Αρχανών


Αριθμός πρωτ: 12992
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη συνεργασίας της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του οδικού έργου της παράκαμψης Αρχανών.

Σε παλαιότερη Ερώτησή μου (6117/3-1-06) έχω επισημάνει την ανάγκη κατασκευής προσβάσεων προς τους μεγάλους οικισμούς, κατά μήκος των υπό κατασκευή κάθετων οδικών αξόνων του νομού Ηρακλείου.
Το έργο της παράκαμψης των Αρχανών κυρίως, χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη εξαιρετικά σημαντικό, με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει και τα τροχαία ατυχήματα που έχουν γίνει.
Ωστόσο, ένας απρόβλεπτος παράγοντας συμβάλλει στην καθυστέρηση της αποπεράτωσης του έργου, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση.
Όπως τονίστηκε από το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου που επισκέφτηκε τα οδικά έργα στον κάθετο άξονα Ηράκλειο-Πύργος, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προβάλλει προσκόμματα στην αποπεράτωση των έργων.
Η ανάγκη μετατόπισης επτά ξύλινων πυλώνων της ΔΕΗ για το έργο της παράκαμψης των Αρχανών δεν ικανοποιείται εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, παρά το σχετικό αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της παράκαμψης της Λιγόρτυνου, όπου υπήρξε καθυστέρηση έξι μηνών λόγω της ΔΕΗ.
Επειδή η έλλειψη υλικών, όπως στύλοι και μονωτήρες, που επικαλείται η ΔΕΗ, δεν αποτελεί δικαιολογία για την ολιγωρία που δείχνει στην κατασκευή σημαντικών οδικών έργων για το νομό Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να συμβάλει ώστε να μην καθυστερήσει άλλο η ΔΕΗ τα αναγκαία έργα που χρειάζεται να κάνει για τη διευκόλυνση της αποπεράτωσης του οδικού έργου της παράκαμψης Αρχανών, σύμφωνα με το σχετικό αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης