Ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης του Περιφερειακού δρόμου Καστελλίου

Αριθμός πρωτ: 3840
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης του Περιφερειακού δρόμου Καστελλίου.

Αποφασισμένοι είναι οι κάτοικοι του Καστελίου να μην ανεχτούν πλέον τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης στο θέμα της ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου Καστελίου, αλλά να την απαιτήσουν με δυναμικό τρόπο.
Με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου, έχω θέσει το εν λόγω θέμα, των επικίνδυνων δηλαδή φορτίων καυσίμων και λοιπών εύφλεκτων υλών που διέρχονται μέσω των στενών και ακατάλληλων δρόμων του δήμου Καστελίου προκειμένου να εφοδιάσουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής. Ακόμα δε και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας κρίνει ως αναγκαία τη δημιουργία του περιφερειακού δρόμου, έργο το οποίο θα απαλλάξει τους κατοίκους από τους πολλούς κινδύνους που ελλοχεύουν στη διέλευση βυτιοφόρων από την κατοικημένη περιοχή.
Επειδή έχει παρέλθει ένας χρόνος από την επίσημη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης, ότι θα ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου Καστελίου, χωρίς ωστόσο τίποτα να έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ ο Δήμος Καστελίου προέβη στις απαιτούμενες εργασίες για τις οποίες είχε δεσμευτεί, με ίδιους πόρους.
Επειδή οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην αρκεστούν πλέον σε γενικόλογες και αόριστες απλές εξαγγελίες υπευθύνων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να εξασφαλίσουν τις ανάλογες πιστώσεις ούτως ώστε να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος Καστελίου, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος ατυχήματος στην περιοχή.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης