Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου και αναβάθμισή του σε Αστυνομικό Τμήμα

Αριθμός πρωτ: 4263
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου και αναβάθμισή του σε Αστυνομικό Τμήμα.

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου και την αναβάθμισή του σε Αστυνομικό Τμήμα επισημαίνει με έγγραφό του τόσο σε φορείς όσο και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Δήμαρχος Κόφινα.
Η στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο αλλά και τους κατοίκους της περιοχής θεωρείται επιβεβλημένη, αφού τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, η οποία, σημειωτέον, αριθμεί πάνω από πεντέμισι χιλιάδες κατοίκους. Επιπλέον η ύπαρξη και λειτουργία πολλών δημοσίων και δημοτικών Υπηρεσιών στο Ασήμι, τη σημερινή δηλαδή έδρα του Δήμου Κόφινα, καθώς και πλήθος ιδιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, καθιστούν αναγκαία την αναβάθμισή του από το 1960 Αστυνομικού Σταθμού, σε Αστυνομικό Τμήμα.
Επειδή το Ασήμι βρίσκεται στο κέντρο της ευρύτερης κτηνοτροφικής ζώνης βορείως και νοτίως των Αστερουσίων, όπου κατά καιρούς εκδηλώνονται και τα σοβαρότερα περιστατικά ζωοκλοπών και λοιπών εγκληματικών ενεργειών.
Επειδή το Ασήμι συγκεντρώνει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη γεωγραφική του θέση σε σχέση με την οικιστική διάταξη της ευρύτερης περιοχής των Αστερουσίων, θέση η οποία είναι ιδανική για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Κόφινα για τη στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Ασημίου με επιπλέον προσωπικό αλλά και την αναβάθμιση του σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης