Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης σχολείου στο Χαράκι Ηρακλείου.

Αριθμός πρωτ: 3391
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης σχολείου στο Χαράκι.

Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης χρήζει το δημοτικό σχολείο στο Χαράκι του Δήμου Αστερουσίων στο νομό Ηρακλείου, αφού η έλλειψη σωστής συντήρησης του σχολείου τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν φθορές στο οίκημα, οι οποίες παρ’ ολίγο να σταθούν και μοιραίες για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Συγκεκριμένα, η αποκόλληση μεγάλου τμήματος της οροφής που συνέβη κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, οπότε και οι μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο, θα ήταν ικανή να προκαλέσει το σοβαρότατο τραυματισμό τους. Το διάλειμμα ωστόσο έσωσε τους ανυποψίαστους μαθητές τη δεδομένη στιγμή, των οποίων η ζωή, απ’ ότι φαίνεται, εξαρτάται από τυχαία περιστατικά και όχι από τις δικλείδες ασφαλείας που οφείλει ένας δημόσιος χώρος εκπαίδευσης να παρέχει. Έκτοτε οι μαθητές κάνουν μάθημα σε καφενείο του χωριού.
Επειδή είναι δικαίωμα όλων των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών των σχολείων της επαρχίας, να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει τη σωματική τους ακεραιότητα
Επειδή η διδασκαλία δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα σε χώρους άλλους πέραν των αιθουσών διδασκαλίας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:

Αν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει τις ανάλογες πιστώσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση του σχολείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης