“Ανάγκη ολοκλήρωσης του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών στην πόλη του Ηρακλείου”. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπ. Δημόσιας Τάξης

Αριθμός πρωτ: 13682
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη ολοκλήρωσης του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών στην πόλη του Ηρακλείου.

Τα περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή της παλαιάς πόλης του Ηρακλείου και η αδυναμία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων στον τόπο του συμβάντος, λόγω της στενότητας των δρόμων καταδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ανάγκη ολοκλήρωσης του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών που χρειάζεται η παλαιά πόλη του Ηρακλείου.
Επειδή μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά, όπου καταγράφηκαν για άλλη μια φορά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν τον τόπο του συμβάντος και το γεγονός ότι οι πυροσβέστες αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με καθυστέρηση.
Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με την αγωνία και αισθάνονται απροστάτευτοι στο ενδεχόμενο μιας μεγάλης πυρκαγιάς, λόγω της έλλειψης των πυροσβεστικών κρουνών που πρέπει να υπάρχουν, πράγμα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του δικτύου πυροσβεστικών κρουνών στην περιοχή της παλαιάς πόλης του Ηρακλείου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών λόγω δυσκολίας πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή οι δρόμοι είναι πολύ στενοί.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης