Αναγνώριση Πτυχίων Θετικών Επιστημών


Αριθμός πρωτ: 11755
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση Πτυχίων Θετικών Επιστημών.

Είναι γνωστή η ταλαιπωρία που υφίστανται από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) οι νέοι επιστήμονες που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ακόμη και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το τελευταίο διάστημα η ταλαιπωρία αυτή έχει πολλαπλασιαστεί, ιδιαίτερα για τους αποφοίτους θετικών επιστημών. Πτυχιούχοι χημικοί, φυσικοί, μαθηματικοί, αλλά και πολλών άλλων ειδικοτήτων, δεν μπορούν να τύχουν αναγνώρισης των πτυχίων τους από Πανεπιστήμια ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή, όπως λέγεται, δεν υπάρχει εισηγήτρια εδώ και οκτώ μήνες.
Οι νέοι επιστήμονες είναι σε απόγνωση, γιατί ο προγραμματισμός της ζωής τους έχει στην πράξη ακυρωθεί, με σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον τους.
Οι γονείς των παραπάνω πτυχιούχων έντονα αγανακτούν, γιατί παρά τις θυσίες τους δεν μπορούν να νιώσουν τη χαρά ολοκλήρωσης των σπουδών των παιδιών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους και το κόστος που δημιουργεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να δώσει εντολή στη Διοίκηση του ΔΟΑΤΑΠ να ορίσει άμεσα εισηγητές για τους πτυχιούχους θετικών επιστημών, ώστε να εξετάσουν το συντομότερο δυνατό τις εκκρεμείς περιπτώσεις.
2. Αν προτίθεται να ορίσει νέο εισηγητή προκειμένου να μην παρατηρηθούν και στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)