Ανακήρυξη αναδόχου του έργου της σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 549
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ THN ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανακήρυξη αναδόχου του έργου της σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου της σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η οι ανάδοχοι επιδιώκουν να προσαρμόσουν τις σχετική Διακήρυξη στις δικές τους απαιτήσεις.
Η προσπάθεια από τους ιδιώτες να επιβάλουν τους δικούς τους όρους σε απευθείας διαπραγματεύσεις, καταδικάζεται από τη φοιτητική κοινότητα, που θεωρεί ότι οι δικές της ανάγκες παραμερίζονται προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Επειδή είναι ανάγκη να ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου της σίτισης των φοιτητών με πλήρη κατοχύρωση παράλληλα των απαιτήσεων των φοιτητών, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως, κυρίως σε ό,τι αφορά την ποιότητα του φαγητού.
Επειδή η σίτιση των φοιτητών αποτελεί κοινωνική παροχή την οποία δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των αναγκών των ίδιων των φοιτητών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Με ποιο τρόπο προτίθεται να παρέμβει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που της παρέχει ο θεσμικός της ρόλος, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που επισημαίνουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι έχει προκύψει, σχετικά με την επιλογή του αναδόχου του έργου της σίτισής τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)