Ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης σχετικά με τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Αριθμός πρωτ: 4123
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης σχετικά με τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει, τόσο στη Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. όσο και σε όλες τις Ομοσπονδίες και Σωματεία των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, η γνωστοποίηση για αύξηση της τάξεως του 8%, των ασφαλιστικών τους εισφορών στο νέο τους Ταμείο.
Αν και υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά του Υπουργού Απασχόλησης αλλά και από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, ακόμη και στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Κρήτη, ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στις εισφορές, αυτές δεν τηρήθηκαν, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την ασυνέπεια η οποία χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση.
Το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και οι αντιδράσεις όλων των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων αποτελούν προμήνυμα δυναμικών κινητοποιήσεων από την πλευρά τους και ως αποτέλεσμα της ανακολουθίας λόγων και έργων των αρμοδίων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν αληθεύει η διαφαινόμενη πρόταση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, και αν προτίθενται να τηρήσουν στην πράξη τις δεσμεύσεις για μη αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων, ώστε να μην καταπατηθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης