Ανησυχία για τη δημόσια υγεία από τις δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Αλικαρνασσό

Αριθμός πρωτ: 3910
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανησυχία για τη δημόσια υγεία από τις δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Νέα Αλικαρνασσό

Αναστάτωση στους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, έχουν προκαλέσει οι δυο κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους.
Επειδή οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν αν τηρούνται οι θεσμοθετημένες προδιαγραφές και αν εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού.
Επειδή οι δημότες εκφράζουν ανησυχία για την ακτινοβολία των κεραιών και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικότερους τρόπους έκφρασης της αντίθεσής τους στην ύπαρξη των εν λόγω κεραιών δίπλα στα σπίτια τους.
Επειδή είχατε δεσμευτεί για τον έλεγχο των προδιαγραφών και την ασφαλή έκθεση του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Αν η εγκατάσταση των δύο κεραιών στον Δήμο Νέας Αλικαρνασσού έχει γίνει με τις προβλεπόμενες νόμιμες άδειες από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τον Δημόκριτο, και σε διαφορετική περίπτωση, αν θα δοθούν εντολές για την απομάκρυνσή τους.
2) Αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία των κεραιών και αν τηρούνται οι μετρήσεις της έντασης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης