Αξιοποίηση κονδυλίων της Ε.Ε. για τις νέες τεχνολογίες

Αριθμός πρωτ: 3859
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση κονδυλίων της Ε.Ε. για τις νέες τεχνολογίες.

Το υπέρογκο ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων Ευρώ πρόκειται να επενδύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στις έρευνες για νέες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία των ιδρυμάτων και των διαφόρων οργανισμών της χώρας που ως αντικείμενο έχουν την έρευνα αναφορικά με τον τηλεπικοινωνιακό τομέα, να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Πάνω από 2000 ερευνητές των εν λόγω ερευνητικών πεδίων συμμετείχαν άλλωστε και σε ενημερωτική ημερίδα στην Κολωνία, γεγονός που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου της Ευρώπης για πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνολογίες του μέλλοντος.
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων νέων ερευνών στις τεχνολογίες πληροφοριών προς χρηματοδότηση είναι μέχρι τις 8 Μαΐου.
Επειδή η Ελλάδα διαθέτει αξιολογότατους επιστήμονες που δυστυχώς πολλές φορές αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προκειμένου να ασχοληθούν με την έρευνα.
Επειδή η επένδυση στις τεχνολογίες του μέλλοντος είναι μονόδρομος για κάθε χώρα που θέλει να ακολουθεί και όχι να παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Με ποιο τρόπο πρόκειται η πολιτεία να ενθαρρύνει και να βοηθήσει ουσιαστικά, ούτως ώστε το σύνολο των επιστημονικών κέντρων που πραγματοποιούν έρευνες για νέες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών στη χώρα μας να διεκδικήσουν μέρος των χρηματοδοτήσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης