Απάντηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ερώτηση «Καταπολέμηση των φαινομένων κατάλυσης της νομιμότητας στην περιοχή του Δήμου Μαλλίων», που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Σοφ. Στρατάκης.

6 Σεπτεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην απάντηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ερώτηση «Καταπολέμηση των φαινομένων κατάλυσης της νομιμότητας στην περιοχή του Δήμου Μαλλίων», που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, η Υπουργός το μόνο το οποίο αρκέστηκε να κάνει είναι ο ρόλος του τροχονόμου κατανομής ευθυνών.

Η κ. Υπουργός δεν έλαβε υπ’ όψη της τις
κραυγές αγωνίας των αρμόδιων φορέων, αλλά και των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά αναφέρεται σε γενικές συστάσεις που θα πρέπει μάλιστα να έχουν τα άλλα Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την ενημέρωση που θα πρέπει να κάνει προς την Υ.Π.Α. για τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Όσον αφορά το Υπουργείο
Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , η Υπουργός αναφέρει και πάλι ότι θα πρέπει, απλά να ενημερώσουν, το Λιμενικό Σώμα, την Τουριστική Αστυνομία και τα Αστυνομικά Τμήματα, για τις δικές τους ενέργειες.

Αναφορικά για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί το ΥΠΕΣΔΔΑ, σύμφωνα πάντα με την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, αυτές έχουν να κάνουν και πάλι με την ενημέρωση των Νομαρχιακών, Δημοτικών, και λοιπών τοπικών Αρχών για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.