Δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Κυκλάδες-Ηράκλειο


Αριθμός πρωτ: 10957

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Κυκλάδες-Ηράκλειο.

Με την 10525/09-05-06 Ερώτησή μου μετά την απελευθέρωση των ναύλων είχα επισημάνει την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η διανησιωτική επικοινωνία της Κρήτης με τη δρομολόγηση πλοίων σε γραμμές που δεν αποτελούν πρώτη επιλογή των ναυτιλιακών εταιριών.
Η γραμμή Θεσσαλονίκη – Κυκλάδες – Ηράκλειο μπορεί να αποτελέσει την παράλληλη θαλάσσια γραμμή προς την αντίστοιχη επίγεια και να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών του Αιγαίου.
Οι Δήμαρχοι των παραπάνω πόλεων και νησιών διεκδικούν τη δρομολόγηση ενός οχηματαγωγού στη συγκεκριμένη γραμμή, αξιολογώντας τη θετική εμπειρία του παρελθόντος όταν λειτουργούσε η γραμμή, η οποία εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ενδιάμεσους προορισμούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται, στα πλαίσια ενδυνάμωσης της συχνότητας των δρομολογίων στις νησιώτικες περιοχές της χώρας μας αλλά και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των πόλεων και των νησιών του Αιγαίου, να προχωρήσει στη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Θεσσαλονίκη –Κυκλάδες – Ηράκλειο τη φετινή περίοδο.

22-05-06 Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)