Δρόμος Αχεντριάς-Μαριδάκι Τσούτσουρου.

Αριθμός πρωτ: 331
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Δρόμος Αχεντριάς-Μαριδάκι Τσούτσουρου.

Στα νότια παράλια της Κρήτης, στη θέση Μαριδάκι Τσούτσουρου, έχει αναπτυχθεί οικισμός κατά βάση παραθεριστικός, από τους κατοίκους του Δήμου Αστερουσίων, ο οποίος απαριθμεί μεγάλο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο η οποία εξαιτίας του κλίματος είναι μακράς διαρκείας.
Η πρόσβαση στον συγκεκριμένο οικισμό είναι όχι μόνο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη λόγω του υφιστάμενου δύσβατου δρόμου που ενώνει τον οικισμό με τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα.
Η περιοχή επιπλέον αποτελεί ένα από τα επίνεια του Δήμου Αστερουσίων και συγκεντρώνει τη θερινή περίοδο αρκετούς παραθεριστές λόγω των πλεονεκτημάτων και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που διαθέτει.
Μια ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή είναι γεγονός ότι θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη αλλά και την πρόσβαση στην περιοχή περισσότερων ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
Ο υφιστάμενος δρόμος, μήκους περίπου 15χλμ. είναι στην ουσία αγροτικός δρόμος αν και ενώνει οικισμούς και είναι επιπλέον πολυσύχναστος έστω και μ’αυτές τις συνθήκες.
Επειδή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και ο Δήμος Αστερουσίων στην ουσία αδυνατούν να αναλάβουν το κόστος ενός τέτοιου έργου και αρκούνται μόνο στη συντήρησή του.
Επειδή είναι αναγκαίο ο δρόμος να ολοκληρωθεί για να μην κινδυνεύουν οι διερχόμενοι αλλά και γιατί θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να διαθέσουν επιπλέον πιστώσεις για την ένταξή του συγκεκριμένου δρόμου στο πρόγραμμα της Ν.Α. Ηρακλείου, ώστε να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και να συμβάλλει στην παραπέρα ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης