Δυσφήμιση της αναπτυξιακής πορείας του Νομού Ηρακλείου από το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων

Αριθμός πρωτ: 4683
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Δυσφήμιση της αναπτυξιακής πορείας του Νομού Ηρακλείου από το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων.

Η αναπτυξιακή πορεία και η οικονομική δραστηριότητα του Νομού Ηρακλείου δυσφημίζονται και υποβαθμίζονται με απαράδεκτο τρόπο από το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ο δικτυακός τόπος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, ο οποίος υποτίθεται ότι συμβουλεύει και παρέχει πληροφορίες σε υποψήφιους ξένους και Έλληνες επενδυτές σχετικά με το αναπτυξιακό προφίλ κάθε Νομού, υποσκάπτει και υποτιμά την οικονομία του Ηρακλείου, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα τις οικονομικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Νομό καθώς και το αναπτυξιακό μέλλον του, αποθαρρύνοντας ουσιαστικά κάθε πιθανή επένδυση.
Εξωφρενικά αναληθείς και ανυπόστατες πληροφορίες, όπως ότι ο πρωτογενής τομέας εγκαταλείπεται, ότι δεν υπάρχουν μεγάλες γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες στο Νομό, ότι τα παραδοσιακά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί και ότι η Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου αποτελείται από μονάδες μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, είναι, μεταξύ των άλλων, οι τουλάχιστον φαιδρές πληροφορίες που παρέχει το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων στους υποψήφιους επενδυτές, και μάλιστα σε τρεις γλώσσες, απαξιώνοντας παντελώς το σύνολο της αναπτυξιακής δραστηριότητας.
Επειδή οι κύριοι ιθύνοντες του Κέντρου καθώς και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι έχουν τεράστια ευθύνη για τη ζημία που έχουν προξενήσει στην οικονομία του Ηρακλείου με τις ψευδείς πληροφορίες που διασπείρουν και τις επενδύσεις που έχουν αποτρέψει.
Επειδή οφείλουν να υποστηρίζουν και να ενδυναμώνουν τις τοπικές οικονομίες και όχι να τις αποδυναμώνουν με πρωτοφανή ψεύδη και ύπουλες πρακτικές.
Επειδή ο Δήμος Ανωγείων, ο οποίος, σύμφωνα με το ΕΛΚΕ, προτείνεται για αναπτυξιακή δραστηριότητα στο Νομό μας, δεν ανήκει στο Νομό Ηρακλείου.
Επειδή αυτή η αδιανόητη γκάφα του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων είναι σήμερα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η Τόλμη» του Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Με ποιες ενέργειες προτίθεται να διορθώσει τη δυσφήμιση και τις οικονομικές βλάβες που έχει υποστεί συνολικά ο Νομός από τα ανυπόστατα ψεύδη της ιστοσελίδας του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, που δυστυχώς μέχρι σήμερα παραπληροφορούν και αποτρέπουν τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο να επενδύσουν στο Ηράκλειο.

Ο Ερωτών Βουλευτής