Εκπαιδευτικά κενά και ελλείψεις σε Δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3296
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Εκπαιδευτικά κενά και ελλείψεις σε Δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς του νομού Ηρακλείου επισημαίνουν με ανησυχία την ύπαρξη κενών θέσεων δασκάλων σε Δημοτικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, οι οποίες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, παραμένουν ακάλυπτες, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου του Ηρακλείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δέχεται καθημερινά πολλά παράπονα από γονείς, που βλέπουν τα παιδιά τους να μην κάνουν μάθημα ή να γίνεται συνδιδασκαλία, η οποία είναι βεβαίως πρόχειρη και προσωρινή λύση. Οι ακάλυπτες θέσεις εντοπίζονται στο 28ο και 50ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, από τα οποία έχουν φύγει εκπαιδευτικοί με απόσπαση ή για λόγους υγείας, το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών καθώς και τουλάχιστον δύο νηπιαγωγεία του νομού.
Επειδή αυτά τα κενά στις θέσεις δασκάλων υπάρχουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και παρά το ότι έχει ζητηθεί η κάλυψή τους, το Υπουργείο κωλυσιεργεί.
Επειδή οι μαθητές και οι γονείς τους παραπονούνται για το χάσιμο πάρα πολλών διδακτικών ωρών, και μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επείγουσα κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών που έχουν προκύψει σε Δημοτικά σχολεία αλλά και σε νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να μην χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης