Εξαίρεση της ειδικότητας των Βοηθών Νοσηλευτών από τα ΕΠΑ.Λ. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Στρατάκη, προς την Υπ. Παιδείας.

Αριθμός πρωτ: 14190
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Εξαίρεση της ειδικότητας των Βοηθών Νοσηλευτών από τα ΕΠΑ.Λ.

Την έντονη διαμαρτυρία αλλά και αγωνία τους εκφράζουν οι καθηγητές Νοσηλευτικής ΤΕΕ Κρήτης με σχετικό υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς, αναφορικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να θέσει εκτός των ειδικοτήτων του ΕΠΑ.Λ , την ειδικότητα των Βοηθών Νοσηλευτών.
Επειδή όπως αναφέρουν οι καθηγητές στο υπόμνημα διαμαρτυρίας τους, παρά τις θετικές εισηγήσεις αλλά και τις διαβεβαιώσεις, τόσο της εκπροσώπου του ΥΠΕΠΘ όσο και του εκπροσώπου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για να συμπεριληφθεί η ειδικότητα των Βοηθών Νοσηλευτών στα ΕΠΑ.Λ. τελικά δεν έγινε τίποτα.
Επειδή με την απόφαση της αυτή η Κυβέρνηση, οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση των σπουδών και της αξίας του πτυχίου των Β. Νοσηλευτών γεγονός που έχει ως συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται το κοινωνικό σύνολο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.
Επειδή η ειδικότητα των Β. Νοσηλευτών αποτελεί την 2η πιο δημοφιλή ειδικότητα στα ΤΕΕ και συγκεντρώνει το 60% του μαθητικού δυναμικού στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και το 10% του συνολικού μαθητικού δυναμικού των ΤΕΕ , καθώς αποτελεί ειδικότητα που δημιουργεί εργαζόμενους και ο αποκλεισμός τους θα σημάνει στροφή ενός μεγάλου αριθμού παιδιών στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις γνωστές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να συμπεριλάβει την ειδικότητα των Βοηθών Νοσοκόμων στα ΕΠΑ.Λ. που είναι αίτημα όχι μόνο των καθηγητών Νοσηλευτικής των ΤΕΕ , αλλά και δικαίωμα χιλιάδων μαθητών οι οποίοι δηλώνουν την προτίμησή τους σε αυτή την ειδικότητα και θα αναγκαστούν να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης