Επικινδυνότητα οδοστρώματος πριν και μετά τη γέφυρα Αποσελέμη στον ΒΟΑΚ


Αριθμός πρωτ: 11846
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Επικινδυνότητα οδοστρώματος πριν και μετά τη γέφυρα Αποσελέμη στον ΒΟΑΚ.

Οι ανωμαλίες του οδοστρώματος πριν και μετά τη γέφυρα Αποσελέμη στο τμήμα Γούβες-Χερσόνησος του ΒΟΑΚ είναι η αιτία πολλών τροχαίων, μερικά εκ των οποίων ήταν δυστυχώς θανατηφόρα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν εντοπίσει το πρόβλημα από καιρό όμως η έλλειψη πιστώσεων δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής την ριζική αντιμετώπιση του όλου θέματος και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σ’ αυτό το τμήμα του ΒΟΑΚ.
Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στις επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, με τις απαντήσεις σας δίνεται την εντύπωση διάθεσης κονδυλίων που όμως αυτό πρέπει να συμβαίνει μόνο στα λόγια γιατί ούτε ένα έργο συντήρησης δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη.
Επειδή η κοινή γνώμη της περιοχής έχει αγανακτήσει από την αδυναμία της Πολιτείας να θεραπεύσει ένα πρόβλημα που έχει εντοπισθεί και έχει προξενήσει μέχρι στιγμής και θανατηφόρα τροχαία.
Επειδή δεν επαρκεί η σήμανση που έγινε στο σημείο αυτό αλλά πρέπει να γίνει άμεση επέμβαση και διόρθωση στα επικίνδυνα σημεία και να συμπληρωθεί άμεσα το οδόστρωμα όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε όλο το μήκος του συγκεκριμένου τμήματος του ΒΟΑΚ.
Επειδή ο ΒΟΑΚ, είναι ένας πολυσύχναστος οδικός άξονας και επιβάλλεται να τηρεί όλες τι προδιαγραφές ασφάλειας του εθνικού δικτύου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να διαθέσει τις απαιτούμενες πιστώσεις στη ΔΕΣΕ Κρήτης και πότε προκειμένου να αποκαταστήσει τα προβλήματα που παρατηρούνται στον ΒΟΑΚ και ειδικότερα στο τμήμα Γούβες – Χερσόνησος.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)