Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, προς τον Υπ. Μεταφορών με θέμα: “Αναγνώριση προσφοράς και θυσίας του αείμνηστου ταχυδρομικού υπαλλήλου Μανόλη Γουρνιεζάκη”.

Αριθμός πρωτ: 1242
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση προσφοράς και θυσίας του αείμνηστου ταχυδρομικού υπαλλήλου Μανόλη Γουρνιεζάκη.

Ο αείμνηστος υπάλληλος των ΕΛΤΑ Μανόλης Γουρνιεζάκης έχασε τη ζωή του στο βωμό του καθήκοντος και της υπεράσπισης της συνδικαλιστικής έκφρασης και των δημοκρατικών ελευθεριών.
Έχουν περάσει 40 ημέρες από το χαμό του και οι προσπάθειες να ξεχαστεί το συμβάν είναι εμφανείς, ίσως γιατί κάποιοι πιθανώς να ενοχλούνται από τις μνήμες που έρχονται στο προσκήνιο.
Όμως στη χώρα μας που γέννησε τη Δημοκρατία, είναι ανάγκη αυτά τα παραδείγματα να διατηρούνται ανεξίτηλα στην μνήμη όλων γιατί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στήριξης του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.
Οι συμπατριώτες και οι συνάδελφοι του Μανόλη Γουρνιεζάκη που έχουν γενναίο φρόνημα και υψηλή αίσθηση της ευθύνης τους για τις επερχόμενες γενιές, όπως συνδικαλιστές κ.ά., προτείνουν και διεκδικούν να τυπωθεί γραμματόσημο με την μορφή του Μανόλη Γουρνιεζάκη για να καταγραφεί και να παραμείνει στην μνήμη όλων το παράδειγμά του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή για την έκδοση γραμματόσημου με την μορφή του ταχυδρομικού Μανόλη Γουρνιεζάκη, που θυσίασε τη ζωή του στο καθήκον και την υπεράσπιση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)