Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπ. Πολιτισμού σχετικά με τα προβλήματα στη συντήρηση του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 13863
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στη συντήρηση του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η ανεύθυνη στάση των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας στην ομαλή λειτουργία του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου, αφού η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα», η οποία έχει την ευθύνη, άφησε απλήρωτη την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του σταδίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα, όπως είναι η αβεβαιότητα για τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων που γίνονται εκεί.

Επειδή η Πολιτεία, όχι μόνο δεν μεριμνεί προς την κατεύθυνση για την πλήρη αξιοποίηση του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου, αλλά μόλις δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, υπονομεύει τη συντήρηση και την ομαλή λειτουργία του, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των τοπικών φορέων και την απαίτηση των πολιτών.
Επειδή στην απάντηση σας στην Ερώτησή μου, 8794/15-3-06, σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου, δεσμευτήκατε για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, όμως τα δεδομένα στην παρούσα φάση είναι εντελώς προς την αντίθετη κατεύθυνση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Εάν προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη μη πληρωμή της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου, από την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα».
2) Με ποια μέτρα και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να ολοκληρώσει την πλήρη αξιοποίηση του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης