Η προχειρότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κάλυψης κενών θέσεων στα Δημοτικά Σχολεία του νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3686
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Η προχειρότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κάλυψης κενών θέσεων στα Δημοτικά Σχολεία του νομού Ηρακλείου.

Με έναν ακόμη λανθασμένο χειρισμό και με την προχειρότητα που τη διακρίνει συνεχίζει η ηγεσία του Υπουργείου την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία του νομού Ηρακλείου.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα και κατόπιν έντονων αντιδράσεων των τοπικών φορέων της εκπαίδευσης, προχωρήσατε στην πρόσληψη επτά αναπληρωτών δασκάλων από τους οποίους οι έξι εκτίουν τη στρατιωτική τους θητεία και δεν μπορούν να κάνουν αποδεκτή την πρόσληψη.
Το γεγονός είναι θλιβερό καθώς βρισκόμαστε ήδη στην μέση της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν σχολεία χωρίς δασκάλους, ενώ επιστρατεύονται ακόμη και διευθυντές των σχολείων προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.
Επειδή οι δυσλειτουργίες που δημιουργούνται στα σχολεία και η δυσκολία αναπλήρωσης των εκατοντάδων διδακτικών ωρών έγκειται στην αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου.
Επειδή τα κενά σε σχολεία του Νομού Ηρακλείου είναι πάρα πολλά και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με προσωρινές ή και πρόχειρες λύσεις και μάλιστα εν μέσω της σχολικής χρονιάς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Ηρακλείου που εξακολουθούν να υπάρχουν μετά το φιάσκο της πρόσληψης αναπληρωτών – φαντάρων, και εάν προτίθεται να δώσει πλέον μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης