Η συνέχιση λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ Ηρακλείου και η αποπεράτωση του κτηρίου του


Αριθμός πρωτ: 10991

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Η συνέχιση λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ Ηρακλείου και η αποπεράτωση του κτηρίου του.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Σύλλογο Καθηγητών του 1ου ΤΕΕ Ηρακλείου μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου που αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση, αλλά και από την καθυστέρηση αποπεράτωσης του 1ου ΤΕΕ Ηρακλείου.
Το 1ο ΤΕΕ Ηρακλείου είναι το πρώτο ΤΕΕ που ιδρύθηκε στο Ηράκλειο, προερχόμενο από το 1ο ΤΕΛ, το οποίο στη συνέχεια συγκέντρωνε το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών από όλα τα αντίστοιχα σχολεία του Νομού Ηρακλείου, αν και το νέο κτήριο που προορίζεται γι΄ αυτό είναι στα πρώτα στάδια κατασκευής και εξ αυτού του λόγου ένα μέρος των μαθημάτων γίνονται σε απογευματινό ωράριο.
Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, «δημόσια ημερήσια ΤΕΕ με απογευματινό ωράριο λειτουργίας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν αλλά μετά την ψήφιση του Νόμου δε θα πραγματοποιούν εγγραφές νέων μαθητών στην Α΄ τάξη εκτός αν μετατραπούν σε ΕΠΑ.Λ.».
Επειδή, εφόσον υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση, το κτήριο του 1ου ΤΕΕ μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού εδώ και καιρό έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Επειδή το απογευματινό ωράριο λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ είναι προσωρινό και έχει προκύψει από την έλλειψη χώρων μέχρι την κατασκευή του νέου κτηρίου.
Επειδή γονείς και καθηγητές αγωνιούν για την κατάργηση του σχολείου τους εξαιτίας της αρνητικής συγκυρίας από την μη ολοκλήρωση του νέου κτηρίου.
Επειδή είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ Ηρακλείου με την μετατροπή του σε ΕΠΑ.Λ., εφόσον το Σχέδιο Νόμου γίνει Νόμος του Κράτους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να δώσει άμεσα την αναγκαία χρηματοδότηση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για την αποπεράτωση του 1ου ΤΕΕ Ηρακλείου. και
2. Αν προτίθεται να διασφαλίσει τη συνέχεια λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ, αφού οι προϋποθέσεις για κατάργηση συντρέχουν μόνο συγκυριακά σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)