Κατάργηση των Κέντρων Εξέτασης και Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών


Αριθμός πρωτ: 12374
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Κατάργηση των Κέντρων Εξέτασης και Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών.

Όπως προκύπτει από την απάντησή σας στην Ερώτησή μου 11083/24-5-06 που αφορά την ίδρυση των Κέντρων Εξέτασης Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε το θαύμα της. Ακύρωσε όλο τον επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό που είχε καταρτίσει η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προχώρησε μόνο σε εξαγγελίες για την ίδρυση χώρων εξέτασης υποψηφίων οδηγών σε 8 Νομαρχίες, με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια.
Η Κρήτη έχει εξαιρεθεί παντελώς από αυτό τον σχεδιασμό και γενικότερα η Νότια και Κεντρική Ελλάδα. Τα διασφαλισμένα από το Γ’ Κ.Π.Σ. κονδύλια δεν απορροφούνται, με κίνδυνο να χαθούν παντελώς και το νέο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα μετατίθεται για το Δ’ Κ.Π.Σ., χωρίς καμία διασφάλιση.
Επειδή τα τροχαία ατυχήματα καθημερινά αυξάνονται και έχει ακυρωθεί στην πράξη το κλίμα που απαιτεί η οδική ασφάλεια, με την αδράνεια και τις αστοχίες της Κυβέρνησης, καθώς και την ακύρωση κάθε τεκμηριωμένου επιστημονικού σχεδιασμού για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1. Πού θα διατεθούν τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί για τα ΚΕΕΥΟ.
2. Γιατί η Κρήτη εξαιρέθηκε έστω από τον πιλοτικό σχεδιασμό.
3. Πώς και με τι τρόπο θα αποζημιωθεί ο Δήμος Αρκαλοχωρίου αλλά και οι άλλοι Δήμοι της χώρας για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν για την αγορά του οικοπέδου και την προετοιμασία για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή των ΚΕΕΥΟ.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)