Μείωση συντάξεων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Αριθμός πρωτ: 3063
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Μείωση συντάξεων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), γίνεται αναφορά στην υπαναχώρηση του Υπουργείου και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε σχέση με τις δεσμέυσεις τους, στα πλαίσια εφαρμογής του ΠΔ 258/2005, ότι δηλαδή δε θα μειωθούν οι συντάξεις των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων.
Επειδή με το Προεδρικό Διάταγμα αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και η μείωση είναι κατά μέσο όρο 27%, πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα.
Επειδή η νέα πρόταση υπολογισμού επιφέρει μείωση της τάξης του 15% και επιβεβαιώνει τις προθέσεις του Υπουργείου και του ΟΑΕΕ για μείωση των συντάξεων παρά τις διαψεύσεις.
Επειδή όχι μόνο η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και όλοι οι Επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι απ’ αυτές τις εξελίξεις και τις υπαναχωρήσεις του Υπουργείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και με τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος ή με νομοθετική ρύθμιση να επαναφέρει τον παλαιό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, για να μην πληγούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης