Μείωση συντάξεων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων και τροποποίηση του Π.Δ. 258/2005

Αριθμός πρωτ: 4779
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Μείωση συντάξεων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων και τροποποίηση του Π.Δ. 258/2005.

Στην απάντηση της Ερώτησής μου 3063/15-01-07, αναφέρεται ότι κρίθηκε αναγκαίο από το Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών να συνταχθεί μελέτη, η οποία θα λάβει υπόψη της τις νέες παραμέτρους, προκειμένου να τροποποιηθεί το Π.Δ. 258/2005.
Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και με διάφορες αφορμές που ήταν σαφείς, τώρα ανακαλύφθηκε το πρόσχημα της σύνταξης μελέτης για τη διερεύνηση των παραμέτρων, ενώ στην ουσία επιδιώκεται η αγορά χρόνου, αφού τα στοιχεία είναι γνωστά από τις μελέτες που έκαναν τα Επιμελητήρια και η ΓΣΕΒΕΕ, και το πρόβλημα εντοπίζεται στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και τη μη κάλυψη της συμμετοχής του κράτους σύμφωνα με το νόμο, και όχι σε άλλα αίτια.
Επειδή οι επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου είναι ανάστατοι, όπως προέκυψε σε πρόσφατη κοινή σύσκεψη της ΟΕΒΕΝΗ και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΒΕΕ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και να τροποποιήσει άμεσα το Π.Δ., διορθώνοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης