Νέος κίνδυνος για ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ λόγω της συνεχιζόμενης αθέτησης των υποχρεώσεών τους προς τους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3766
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Νέος κίνδυνος για ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ λόγω της συνεχιζόμενης αθέτησης των υποχρεώσεών τους προς τους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου.

Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου για αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο έχει προκύψει με την εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους με αυτόν φαρμακοποιούς, όπως τόνιζα στην Ερώτησή μου 2225/11-12-06, εδώ και δύο μήνες δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τον Οργανισμό για την τακτοποίηση των οικονομικών του υποχρεώσεων.
Έτσι, μόνο σε επίπεδο Κρήτης, οι οφειλές του ΟΠΑΔ, που παραμένουν απλήρωτες εδώ και πολλούς μήνες, προσεγγίζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, σε συντονισμό με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προσανατολίζεται σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Επειδή είναι άμεσος ο κίνδυνος για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ στο νομό Ηρακλείου, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς θα ανασταλεί η χορήγηση σε αυτούς φαρμάκων επί πιστώσει, εάν δεν συμμορφωθεί ο ΟΠΑΔ.
Επειδή η στάση του Οργανισμού χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι απέδειξαν ότι στηρίζουν την κοινωνική του πολιτική, αλλά έχουν ξεπεράσει τα όρια ανοχής τους και δεν βλέπουν ανταπόκριση από την πλευρά του,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να παρέμβει προς τον ΟΠΑΔ, προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς του νομού Ηρακλείου, και για να μην υπάρξει πρόβλημα στην χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης