Ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκης, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στις Δυτικές Συνοικίες του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε η προγραμματισμένη τη Δευτέρα το βράδυ εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στις Δυτικές Συνοικίες του Δήμου Ηρακλείου.
Σ’ ένα κατάμεστο χώρο στα Καμίνια στον οποίο υπήρχαν ακόμη και όρθιοι, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, πλαισιωμένος από τον γραμματέα και την αναπληρώτρια γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Γιώργο Καραντινό και Μαρία Περβολαράκη, ανέλυσε την πολιτική κατάσταση και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Μία προς μία ανέδειξε τις πτυχές και τα λάθη της κυβερνητικής πολιτικής και τόνισε τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ αλλά και τις σκόπιμες επιλογές προς όφελος των ολίγων σε βάρος των πολλών και τόνισε την τεράστια ευθύνη του κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του για το σκάνδαλο των ομολόγων σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ επικέντρωσε την προσοχή του στις δέκα δεσμεύσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
Μίλησε για μια δίκαιη κοινωνία σε μια δυνατή Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη για μια νέα κοινωνική συμφωνία που θέλει να συνάψει το ΠΑΣΟΚ με τον ελληνικό λαό.
Μίλησε για:
Για το νέο μοντέλο διάρθρωσης της χώρας
Για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία της Δημόσιας Διοίκησης
Για την πρόσβαση σε εκπαίδευση ποιότητας για κάθε ελληνική οικογένεια σε όλες τις βαθμίδες
Για τη δίκαιη φορολόγηση
Για το ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης
Για το παιδί και την οικογένεια
Για την πολιτική, για την εργασία των νέων και τους ανέργους
Για την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο
Για την προτεραιότητα στο περιβάλλον
Για τη νέα πολιτική για την ύπαιθρο.

Το ενδιαφέρον ήταν έντονο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια αφού πάνω από 15 συμπολίτισσες και συμπολίτες πήραν το λόγο και ζήτησαν διευκρινήσεις ή τοποθετήθηκαν μ’ ενθουσιασμό.
Η αίσθηση που αποκόμισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν ότι έγινε μια καλή αρχή και ο Βουλευτής τους ζήτησε να ενεργοποιηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και να γίνουν πολλαπλασιαστές των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ τις οποίες θα συνδιαμορφώσει ως προγραμματικές θέσεις μαζί με τον ελληνικό λαό.