Ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, στη Βουλή για το Σχέδιο νόμου «Μεταβολές στη Φορολογία Εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις»

14 Δεκεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Σοφ. Στρατάκης μιλώντας στη Βουλή για το Σχέδιο νόμου «Μεταβολές στη Φορολογία Εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις», έκανε λόγο για την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, όσον αφορά τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου αφού αυτό που προσπαθεί να μεταβάλει είναι η επιπλέον επιβάρυνση των πολλών και η εξυπηρέτηση των λίγων και εχόντων, επιβεβαιώνοντας τη νεοσυντηρητική πολιτική της Κυβέρνησης.

Στοιχειοθετώντας την άποψή του ο Βουλευτής όσον αφορά τη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου, επισήμανε αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή τα σκληρά φορολογικά μέτρα που αφορούν τους πολλούς, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα κινητά τηλέφωνα, στα καύσιμα και σε πολλούς ακόμα έμμεσους φόρους που ως γνωστόν επιβαρύνουν όλους τους μισθωτούς τους συνταξιούχους τους αγρότες.

Ο κ. Στρατάκης τεκμηρίωσε τους λόγους για τους οποίους το προ συζήτηση σχέδιο νόμου Βουλευτή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα αναφερόμενος και στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, αφού ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει τον Κώδικα και θα έπρεπε να γίνονται προσπάθειες βελτίωσής του προκειμένου να διατηρηθεί η αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων με το γνωστό point system και όχι να επαναφέρει η Κυβέρνηση το αναποτελεσματικό και πελατειακό σύστημα ελέγχων.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Στρατάκης και στην προσπάθεια του Υπουργού να αποδώσει το ύψος του Δημοσίου Χρέους στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού με την κατάθεση στα πρακτικά της Βουλής του στατιστικού δελτίου που εκδίδει το ίδιο το Υπουργείο και η ΕΣΥΕ αποδεικνύεται ότι, ενώ το χρέος το 2004, και το οποίο παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ., ήταν 172 δις ευρώ περίπου, μέσα σε δυόμισι μόλις χρόνια ανήλθε στα 227 δις ευρώ.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ο.Τ.Ε., που είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος των Βαλκανίων συνολικής αξίας πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ και ετήσιο τζίρο πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Στρατάκης τόνισε ότι η Κυβέρνηση πήρε φόρα με την απογραφή, και προσπαθεί με την ίδια ακριβώς τακτική να τον κάνει Δ.Ε.Κ.Ο., κάνοντάς τον ζημιογόνο το 2004 εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά και το 2005 έφτασε να κάνει τον Ο.Τ.Ε. ελλειμματικό και ζημιογόνο, ενώ ήταν μία κερδοφόρος επιχείρηση. Με την τωρινή τροπολογία, στην πράξη θα πουληθεί στο σύνολό του ο Ο.Τ.Ε αλλά και το μάνατζμεντ, αφού η συμφωνία μετόχων που προωθεί η Κυβέρνηση, ως διαδικασία έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επομένως, δεν θα υπάρχει καμία παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, και έτσι θα διακυβεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού είναι γνωστό ότι τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα των ενόπλων δυνάμεων τα έχει αναλάβει ο Ο.Τ.Ε.

Επίσης για την τροπολογία του αναπτυξιακού νόμου και τις πολλές αλλαγές που επιχειρεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του δικού της νόμου, προσπαθώντας να τον αξιοποιήσει ως ρουσφετολογικό μηχανισμό. Τέλος, σχετικά με την τροπολογία που αφορά το ταμείο της ΑΤΕ, ο Κ. Στρατάκης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα αιτήματα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας.