Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με θέμα: “Αναγνώριση της Πρακτικής Εξάσκησης των φοιτητών Γεωπονίας ως συντάξιμου χρόνου”.

Αριθμός πρωτ: 14050
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση της Πρακτικής Εξάσκησης των φοιτητών Γεωπονίας ως συντάξιμου χρόνου.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΓΙΥΕ), με ανακοίνωσή της ζητάει να προσμετρηθεί ο χρόνος υπηρεσίας της Πρακτικής Εξάσκησης των φοιτητών Γεωπονίας ως συντάξιμος χρόνος.
Επειδή οι φοιτητές Γεωπονίας, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου μεταξύ 4ου και 5ου έτους σπουδών τους, υπόκεινται σε Πρακτική Εξάσκηση η οποία ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, που είναι ο αρμόδιος ασφαλιστικός φορέας, αλλά δεν προσμετράται στη σύνταξή τους.

Επειδή, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων Γεωπόνων που δεν έχουν πάρει τα ένσημά τους από το ΙΚΑ, αφού η συγκεκριμένη προϋπηρεσία δεν προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην αναγνώριση της Πρακτικής Εξάσκησης των φοιτητών Γεωπονίας ως συντάξιμου χρόνου, προκειμένου να αρθεί η αδικία εις βάρος των εργαζομένων Γεωπόνων και να μπορούν να λάβουν τα ένσημα που τους αναλογούν από το ΙΚΑ.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης