Προβληματισμός από τις συχνές βλάβες στα πλοία της ακτοπλοΐας


Αριθμός πρωτ: 12909
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προβληματισμός από τις συχνές βλάβες στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σύσσωμου του τοπικού τύπου, καταγράφεται η αγωνία και η ανησυχία των πολιτών και των τουριστικών φορέων του Ν. Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, μετά και το πρόσφατο συμβάν της μηχανικής βλάβης σε πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Κρήτη.
Η αναστάτωση και η ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους ταξιδιώτες ήταν μεγάλη, αφού την ίδια στιγμή είχε παρουσιαστεί βλάβη και σε πλοίο που συνδέει την Κρήτη με τις Κυκλάδες με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη σύγχυση αλλά και ταλαιπωρία των επιβατών.
Επειδή οι τουριστικοί φορείς του Νομού Ηρακλείου κάνουν λόγο για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όσους επιλέξουν για προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών τους την Κρήτη, και οι οποίες δεν επιθυμούν να ακυρωθούν από αμέλεια της Πολιτείας.
Επειδή η εικόνα που διαμορφώνεται από τις μεγάλες καθυστερήσεις και τις συνεχείς βλάβες των πλοίων της ακτοπλοΐας που έχουν αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, θέτουν σε κίνδυνο τον προγραμματισμό των τουριστικών παραγόντων και την ομαλή διεξαγωγή της τουριστική κίνησης στην Κρήτη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Πώς προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τις βλάβες και τις καθυστερήσεις των πλοίων της ακτοπλοΐας, μετά τα πρόσφατα αλλεπάλληλα συμβάντα μηχανικών βλαβών των πλοίων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)