Σοβαρά προβλήματα στο πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων ομογενών

Αριθμός πρωτ: 2810
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ׃
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα στο πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων ομογενών.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων ομογενών, αφού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, χιλιάδες ομογενείς αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στα δάνεια τα οποία έχουν πάρει για την ανέγερση των κατοικιών τους, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.
Επειδή το βασικό ζήτημα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η καθυστέρηση στην καταβολή των ποσών της κρατικής αρωγής και το πρόβλημα που δημιουργείται για χιλιάδες ομογενείς είναι μεγάλο, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δανείων τα οποία έχουν συνάψει.
Επειδή επιπλέον πρόβλημα έχει δημιουργήσει η σύναψη δανείων πολλών ομογενών, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η αίτησή τους για στεγαστική αποκατάσταση, μέσω του προγράμματος, αφού όπως υποστηρίζουν πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν ότι μπορεί να μην γίνει δεκτή η αίτησή τους.
Επειδή στο Νομό Ηρακλείου υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εάν προτίθενται να προβούν στην εκπόνηση νέου προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης παλιννοστούντων ομογενών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ομογενών που έχουν ήδη προβεί στη σύνταξη συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων.
2) Πότε θα γίνει η καταβολή των ποσών της κρατικής αρωγής που καθυστερεί για όλους όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αλλά λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης δεν τους έχουν καταβληθεί, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στους ομογενείς αλλά και στους πωλητές.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ 2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)