Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, με θέμα το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου


1 Δεκεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, με θέμα το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου.

Στην Ερώτησή του ο κ. Στρατάκης επισήμανε στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από την ανυπαρξία χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου. Ζήτησε επίσης να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των φορέων της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Λιάπης, όσον αφορά την κωλυσιεργία που υπάρχει περιορίστηκε στην αιτιολόγηση της και μόνο, επικαλούμενος την ύπαρξη των ενστάσεων που εκκρεμούν και ο Βουλευτής ανταπαντώντας επισήμανε, ότι οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης τους έχουν παρέλθει εδώ και πολλούς μήνες. Στις επισημάνσεις του Βουλευτή για τις ενέργειες και το τελικό στάδιο που είχε φτάσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι και τη σημασία για την ανάπτυξη της Κρήτης, ο Υπουργός συνηγόρησε στην άποψη αυτή και θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό την συμφωνία όλων των μερών.

Ο Υπουργός δέχτηκε ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να εξεταστεί ως εξαιρετική περίπτωση στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και δήλωσε ότι εξετάζει την κατάθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ο Βουλευτής επισήμανε επίσης την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης και συνεργασίας του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς όπως ακριβώς προέβλεπαν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Στη δήλωση του Υπουργού ότι η Κυβέρνηση έχει ανοιχτό διάλογο με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, ο Βουλευτής ανταπάντησε ότι μπορεί η Κυβέρνηση να δηλώνει ότι υπάρχει διάλογος ωστόσο αυτός δεν είναι ορατός και επισήμανε ότι είναι ανάγκη να ακουστούν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας για ένα τόσο σημαντικό έργο που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.