Ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» και δυσφήμηση της χώρας

Αριθμός πρωτ: 2693
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/12/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» και δυσφήμηση της χώρας.

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίσταται το σύνολο των επιβατών που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών χειραποσκευών και της αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι του αεροδρομίου.
Το τελευταίο διάστημα, που υπερβαίνει τον μήνα, όσοι ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» υφίστανται μια τεράστια ταλαιπωρία αφού υποχρεούνται να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές για να περάσουν τον έλεγχο των χειραποσκευών, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.
Τα αιτήματα των απεργών αναφέρονται στους μισθούς πείνας και την ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις, ενώ οι εργοδότες δεν πιέζονται από την κοινή γνώμη γιατί έχει περάσει το κλίμα των αυστηρών ελέγχων και καλύπτονται πίσω από αυτό.
Τις τελευταίες μέρες λόγω των εορτών η κατάσταση έχει οξυνθεί και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Εάν προτίθενται να μεσολαβήσουν υπέρ των εργαζομένων για να σταματήσει η απεργία.
2. Αν προτίθενται να λάβουν μέτρα και ποια για την ομαλή λειτουργία του Α/Δ «Ελ.Βενιζέλος» αφού αυτό είναι στην αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας διαχείρισης.
3. Πώς προτίθενται να περιορίσουν τις ζημιές που υφίσταται η φήμη της χώρας εξαιτίας της ταλαιπωρίας των επιβατών στη σημαντικότερη πύλη εισόδου και εξόδου, όπως είναι το Α/Δ «Ελ.Βενιζέλος» και αν θα διεκδικήσουν γι΄ αυτό αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους για ομαλή λειτουργία του «Ελ.Βενιζέλος».

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)