Τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 13396
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης.

Στα πλαίσια της σύσκεψης της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, διατυπώθηκαν σημαντικές προτάσεις στρατηγικού χαρακτήρα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης μέσω της ένταξης έργων στο Δ’ ΚΠΣ, ενώ επίσης γίνεται και έκκληση προς την Πολιτεία να υπάρχει εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και αστοχίες, ώστε να μην χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που αναπτύχθηκαν, μεταξύ των άλλων, υπάρχει ανάγκη για ένα περιφερειακό σχέδιο και στρατηγικές μάρκετινγκ τουρισμού, συντονισμός για την υλοποίηση διαφημιστικών προγραμμάτων μεταξύ ιδιωτών και φορέων του Δημοσίου, καθώς επίσης και ενιαία προβολή της Κρήτης με ένα έμβλημα.
Επειδή η Κρήτη, ως τουριστικός προορισμός έχει μεγάλες δυνατότητες να προσελκύσει, όχι μόνο ξένους τουρίστες, αλλά κυρίως να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού που είναι ανάγκη να προωθηθούν, παρατείνοντας έτσι την τουριστική περίοδο, όπως είχα επισημάνει και με πρόσφατη Ερώτησή μου (13083/20-7-2006).
Επειδή οι φορείς του Νομού Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά κυρίως σχεδιάζουν για το μέλλον και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Σε ποιο σχεδιασμό προτίθενται να προβούν, προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου για ένα περιφερειακό σχέδιο, στρατηγικές μάρκετινγκ τουρισμού και ενιαίας προβολής της Κρήτης , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
2. Εάν προτίθενται να προωθήσουν όλα εκείνα τα αναγκαία έργα που είναι προς το σκοπό αυτό, στα πλαίσια του Δ’ ΚΠΣ.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)