Τριτοκοσμική κατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου Ηρακλείου


Αριθμός πρωτ: 3976
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Τριτοκοσμική κατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου Ηρακλείου

Οι δάσκαλοι, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Τυμπάκι, διαμαρτύρονται σε έντονους τόνους και απευθύνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, για να βρεθούν κονδύλια για την αποκατάσταση του κτηρίου που στεγάζει το σχολείο, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου («Άποψη του Νότου», 6/2/07).
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές φιλοξενούνται σε άλλο σχολείο, λόγω των εργασιών για την ανακαίνιση του σχολικού κτηρίου. Όπως αποδείχτηκε από την πορεία των εργασιών ωστόσο, οι απαιτούμενες επεμβάσεις ήταν πολύ περισσότερες από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η εικόνα του σχολείου είναι τριτοκοσμική, λόγω της οροφής, που χρειάστηκε αντικατάσταση, της υγρασίας, της έλλειψης συστήματος θέρμανσης, βιβλιοθήκης, ενώ στο κτήριο υπάρχουν ίχνη ακόμα και από βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Επειδή εξαιτίας της τραγικής κατάστασης του σχολείου, δεν αναμένεται η επαναλειτουργία του μέχρι να βρεθούν τα απαιτούμενα πρόσθετα κονδύλια για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτηρίου.
Επειδή οι γονείς και οι δάσκαλοι προγραμματίζουν συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της χρηματοδότησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κα. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή για να δοθούν τα απαραίτητα πρόσθετα κονδύλια για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου Ηρακλείου, ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης