Φιλοξενία παιδιών άνω των 12 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις


Αριθμός πρωτ: 11753
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Φιλοξενία παιδιών άνω των 12 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις

Με το Προεδρικό Διάταγμα 272/14-7-1978, που βασίζεται σε Βασιλικά διατάγματα και νόμους τις δεκαετίας του 1940, είχε θεσπιστεί τα παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των 12 ετών να φιλοξενούνται σε παιδικές κατασκηνώσεις χωρισμένα κατά φύλο.
Έκτοτε η διάταξη αυτή είχε ατονήσει, μπαίνοντας σε αχρησία από τις εξελίξεις αλλά και την ίδια τη ζωή. Η απάντηση στην 10725/15-5-2006 Ερώτησή μου είναι άκρως αποκαλυπτική της νοοτροπίας της Κυβέρνησης, με το να μην παίρνει θέση σε ένα θέμα που επείγει και αφορά την ακύρωση μιας κατάκτησης της σύγχρονης εποχής ανεξάρτητα από το ισχύον νομικό καθεστώς, στα πλαίσια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων αλλά και των νέων κοινωνικών δεδομένων.
Επειδή μια τέτοια αντιμετώπιση είναι καινοφανής και σε λίγο θα πρέπει να αναμένουμε τον διαχωρισμό των Γυμνασίων και Λυκείων σύμφωνα με το φύλο, σε αρρένων και θηλέων, κατά τα πρότυπα του παρελθόντος.
Επειδή η εμμονή σε παρωχημένες καταστάσεις μόνο προβλήματα δημιουργεί στη νέα γενιά και τους εμπλεκόμενους φορείς στην παροχή υπηρεσιών κατασκηνώσεων σε παιδικές εξοχές, όταν μάλιστα η ανάγκη για κατασκήνωση στην εξοχή των παιδιών των πόλεων είναι μεγάλη και η διευκόλυνση επιβεβλημένη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει προκύψει και αν θα επιτρέψει τη λειτουργία μικτών κατασκηνώσεων για παιδιά άνω των 12 ετών όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)