Χωρίς πληρωμή το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για τις μεταφορές των μαθητών στο Νομό Ηρακλείου


Αριθμός πρωτ: 12497
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
3) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Χωρίς πληρωμή το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για τις μεταφορές των μαθητών στο Νομό Ηρακλείου

Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για έγκαιρη καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων για την πληρωμή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, για τις υπηρεσίες μεταφοράς των μαθητών στο Νομό Ηρακλείου, η εξόφληση δεν έχει γίνει.
Επειδή η Νομαρχία Ηρακλείου δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες πιστώσεις, παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά 2005-2006 έληξε, και το ίδιο έγινε και κατά τα δύο προηγούμενα έτη.
Επειδή το ύψος της οφειλής προς το ΚΤΕΛ για τις υπηρεσίες μεταφοράς των μαθητών είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και για την εξυπηρέτηση των μαθητών στο μέλλον εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.
Επειδή η Περιφέρεια Κρήτης, παρά τις επισημάνσεις και του Νομάρχη Ηρακλείου για την άνιση μέχρι σήμερα κατανομή των διατιθέμενων κονδυλίων, επιμένει σε κατανομές που αδικούν το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Αν προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να γίνει άμεσα η χορήγηση της πίστωσης προς τη Νομαρχία για την κάλυψη της οφειλής προς το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, για τις υπηρεσίες μεταφοράς μαθητών στον Νομό Ηρακλείου και να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.
2) Αν προτίθενται να κάνουν δεκτό το αίτημα της Νομαρχίας προς την Περιφέρεια Κρήτης για χορήγηση τουλάχιστον του 45% της πίστωσης, προκειμένου να καλυφθούν οι οφειλές προς το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 2η ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)