Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εικοσιπέντε εποχικούς αρχαιοφύλακες Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 8641
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εικοσιπέντε εποχικούς αρχαιοφύλακες Νομού Ηρακλείου.

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι εικοσιπέντε εποχικοί αρχαιοφύλακες των αρχαιολογικών χώρων του Νομού Ηρακλείου από τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες διαμαρτύρονται καθώς παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 3,5 μήνες, τη στιγμή που στους συναδέλφους τους στην Αθήνα λόγου χάρη, οι μισθοί έχουν καταβληθεί κανονικά.

Επειδή η αγωνία και η αγανάκτηση των αρχαιοφυλάκων εντείνεται αφού στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους προς τους αρμοδίους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, δεν λαμβάνουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Επειδή οι περισσότεροι υπάλληλοι στους αρχαιολογικούς χώρους του Νομού έχουν καταφύγει στο δανεισμό προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Επειδή ερωτηματικά εγείρονται στους εποχικούς υπαλλήλους του Ηρακλείου κατά πόσο αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να δώσει εντολή για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εικοσιπέντε εποχικούς αρχαιοφύλακες των αρχαιολογικών χώρων του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβριο και έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ