Άμεση καταβολή των οφειλομένων στο Δήμο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6855
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Άμεση καταβολή των οφειλομένων στο Δήμο Ηρακλείου.

Στα 5,5 εκατομ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Δήμο Ηρακλείου σύμφωνα με την κοινή προγραμματική σύμβαση που είχαν συνυπογράψει προκειμένου να επιχορηγηθούν έργα στην παλιά πόλη και τα ενετικά τείχη από το 2004.
Συγκεκριμένα το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει καταβάλει μόλις 437 χιλιάδες ευρώ από τα 6 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν για έργα που έχει κατασκευάσει ο Δήμος.
Την ίδια σύμβαση έχουν συνυπογράψει το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), το οποίο την προηγούμενη χρονιά δεν κατέβαλε τις 250 χιλ. ευρώ που όφειλε στο Δήμο.
Επειδή ο Δήμος Ηρακλείου έχει καταβάλει από ίδιους πόρους τα εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε τα δύο Υπουργεία να έχουν διαθέσει για τα έργα, όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση που δεν έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Ηρακλείου προς τους αρμοδίους δεν του έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να καταβάλουν άμεσα στο Δήμο Ηρακλείου το σύνολο της χρηματοδότησης που προέβλεπε η κοινή προγραμματική σύμβαση που είχε συνυπογραφεί από το 2004 και αφορούσε σε επιχορηγήσεις έργων στην παλιά πόλη και τα ενετικά τείχη.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΧΩΔΕ