Έγκαιρη καταβολή στους εκπαιδευτικούς των αμοιβών για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων

Αριθμός πρωτ: 12734
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έγκαιρη καταβολή στους εκπαιδευτικούς των αμοιβών για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Την έγκαιρη καταβολή στους χιλιάδες επιτηρητές όλων των αμοιβών – αποζημιώσεων που προβλέπονται, λόγω της εργασίας που προσφέρουν για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, η οποία γίνεται με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση, ζητούν οι εκπαιδευτικοί.
Ο εκπαιδευτικοί επίσης ζητούν το διπλασιασμό όλων των αμοιβών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων (επιτηρήσεις, βαθμολογήσεις, επιτροπές κ.λπ.).
Επειδή, όπως καταγγέλλουν, κοινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, αφού επεκτείνει το απαράδεκτο καθεστώς των παρατεταμένων καθυστερήσεων και στις διαδικασίες που προβλέπονται για τη μη χρήση θερινής άδειας, λόγω της απασχόλησης τους στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.
Επειδή, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, με την απόφαση αυτή η Κυβέρνηση απαξιώνει συνολικά το έργο των εκπαιδευτικών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να προβεί στην άμεση κατάργηση της προαναφερόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επεκτείνει το καθεστώς των παρατεταμένων καθυστερήσεων και στις διαδικασίες που προβλέπονται για τη μη χρήση θερινής άδειας, λόγω της απασχόλησης των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.
2) Αν προτίθεται να καταβάλει έγκαιρα στους επιτηρητές εκπαιδευτικούς όλες τις αποζημιώσεις που προβλέπονται, λόγω της εργασίας που προσφέρουν για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και αν προτίθεται να διπλασιάσει όλες τις αμοιβές για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες τους (επιτηρήσεις, βαθμολογήσεις, επιτροπές κ.λπ.).

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης