Έκκληση για περιορισμένες αυξήσεις στις εισφορές του ΟΑΕΕ

Αριθμός πρωτ: 14479
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Έκκληση για περιορισμένες αυξήσεις στις εισφορές του ΟΑΕΕ .

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, και πιο πρόσφατα με την 13561/30-1-09, έχω θέσει ζητήματα που σχετίζονται με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και την ελλιπή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού είναι βεβαίως και το ύψος των εισφορών, που σημειώνουν κάθε χρόνο σημαντική αύξηση, όπως συνέβη και πέρυσι με αυξήσεις πάνω από 6%. Γι’ αυτό το λόγο, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ηρακλείου απευθύνει αγωνιώδη έκκληση σε σχετική επιστολή της, με δεδομένο ότι τα μέλη της, όπως και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, θα περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση εάν αυτό συμβεί και φέτος.
Επειδή, ακόμα και αν δεν ισχύσουν οι αρχικές σκέψεις για αυξήσεις από 6-8%, εκείνο που επιβάλλεται είναι να μην υπάρξουν καθόλου αυξήσεις ή να περιοριστούν τουλάχιστον σε επίπεδο πληθωρισμού.
Επειδή δεν είναι δυνατό τα υπέρογκα ελλείμματα του Οργανισμού να τα πληρώνουν από τη δική τους τσέπη οι ασφαλισμένοι, από τη στιγμή που πέρυσι έγιναν μεγάλες αυξήσεις,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να παρέμβει στη διοίκηση του ΟΑΕΕ, προκειμένου οι επιβαλλόμενες για εφέτος εισφορές να είναι οι χαμηλότερες δυνατές και να μην αυξηθούν σε σχέση με πέρυσι.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης