Έκρηξη της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 14
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/6/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Έκρηξη της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου.

Την έκρηξη της εγκληματικότητας και τη δημιουργία κλίματος φόβου και αγωνίας στους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς του Νομού Ηρακλείου, αλλά και όλου του νομού καταγγέλλουν τόσο οι ίδιοι οι πολίτες όσο και οι τοπικοί φορείς.
Επειδή τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων , εμπρησμών καθώς και άλλων μορφών εγκληματικότητας είναι πλέον συχνά φαινόμενα στα χωριά πολλών δήμων της περιοχής και για το λόγο αυτό οι τοπικοί φορείς θα προβούν εκ νέου σε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο συνεχώς κλιμακώνεται.
Επειδή υπάρχει ολιγωρία της Κυβέρνησης στην υλοποίηση ακόμη και των δικών της αποφάσεων, τις οποίες προβάλλει μόνο για λόγους επικοινωνιακούς χωρίς να υλοποιεί τίποτα.
Επειδή μόνο στο Δήμο Τυμπακίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, υπάρχουν τρεις χιλιάδες μετανάστες από τους οποίους μόνο για χίλιους υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης.
Επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει καταθέσει ήδη πλαίσιο οκτώ σημείων για την αποτροπή του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει και αν προτίθεται να υλοποιήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έκρηξης της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου αλλά και να αποκατασταθεί η τάξη και να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης