Έντονες αντιδράσεις κατοίκων Αγίας Βαρβάρας στο ενδεχόμενο λειτουργίας Λατομείου στην περιοχή

Αριθμόε πρωτ: 4879
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονες αντιδράσεις κατοίκων Αγίας Βαρβάρας στο ενδεχόμενο λειτουργίας Λατομείου στην περιοχή.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο ενδεχόμενο λειτουργίας λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή τα επόμενα χρόνια για την ανόρυξη μεγάλων ποσοτήτων αμμοχάλικου που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια κατασκευής των δρόμων Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά και Απομαρμά – Καστέλι.
Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων επισημαίνουν την ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή που υπέστη και το φαράγγι στα βόρεια της Αγίας Βαρβάρας, εξαιτίας της λειτουργίας λατομείου για την εξοικονόμηση πρώτων υλών προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος Αυγενική – Αγ. Βαρβάρα, χώρος ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα αποκατασταθεί παρά τις δεσμεύσεις και την ύπαρξη σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης.
Επειδή οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να προστατευτεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα που βρίσκεται δίπλα σε αρχαιολογική ζώνη.
Επειδή, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει και να αλλοιώνει τη φυσική κληρονομιά του τόπου τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και να μην εγκρίνει καμία μελέτη που θα επιτρέπει τη λειτουργία λατομείου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για την ανόρυξη αδρανών υλικών που θα χρειαστούν κατά την κατασκευή των δρόμων Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά και Απομαρμά – Καστέλι.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΧΩΔΕ