Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση του αγρονομείου και την υποβάθμιση υπηρεσιών Δήμου Βιάννου

Αριθμός πρωτ: 9817
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση του αγρονομείου και την υποβάθμιση υπηρεσιών Δήμου Βιάννου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση των εννέα αγρονομείων του Νομού Ηρακλείου, ενός κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικού Νομού, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Βιάννου.
Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή Βιάννου διαμαρτύρονται έντονα καθώς αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να τύχουν των υπηρεσιών της αγροφυλακής και να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Επειδή κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι αγρότες του Δήμου Βιάννου ταλαιπωρούνται αφάνταστα όταν χρειάζεται να ζητήσουν τη βοήθεια της αγροφυλακής.
Επειδή στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην 3810/4-1-08 σχετική Ερώτησή μου, επισημαίνεται πως «το θέμα της ίδρυσης αγρονομικών τμημάτων στις έδρες και άλλων Δήμων των Νομών θα αντιμετωπιστεί μελλοντικά», παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες.
Επειδή και με παλαιότερη Ερώτησή μου είχα επισημάνει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου Βιάννου που καθημερινά γίνονται μάρτυρες της υποβάθμισης του συνόλου των υπηρεσιών της περιοχής και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, μετά και την κατάργηση του αγρονομείου, επαναδιατυπώνει το αίτημα για την απαραίτητη διατήρηση όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα των αγροτών του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου και να διατηρήσει το αγρονομείο της περιοχής, αλλά και τα αγρονομεία όσων Δήμων του Νομού κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες της αγροτικής οικονομίας των περιοχών που καλύπτουν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ