Αίτημα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου στη Μεσσαρά

Αριθμός πρωτ: 6047
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αίτημα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου στη Μεσσαρά.

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου στην πρόσφατη συνεδρίασή του, προωθείται στους αρμοδίους η βούληση και το αίτημα των κατοίκων της Μεσσαράς για ίδρυση στην περιοχή τους αφενός σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και αφετέρου νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου.
Το ενδιαφέρον των κατοίκων της Μεσσαράς για ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας είναι μεγάλο και είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι της Μεσσαράς που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές, τις οποίες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν. Όπως επιβεβαιώνει και η διεύθυνση του μοναδικού τέτοιου σχολείου στο νομό, στην Τύλισο Ηρακλείου, σαράντα τουλάχιστον αιτήσεις από τη Μεσσαρά δεν υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν ετησίως, καθώς είναι λίγες οι θέσεις που διατίθενται.
Με ανάλογη επιτακτικότητα ζητούν οι Μεσσαρίτες τη λειτουργία και στην περιοχή τους νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου για τους χιλιάδες μαθητές της περιοχής, ενώ σχετικό αίτημα έχει τεθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοιρών.
Επειδή τα αιτήματα των κατοίκων της Μεσσαράς για περισσότερα σχολεία στην περιοχή είναι απολύτως εύλογα και πρέπει να βρουν ανταπόκριση από την πολιτεία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να ικανοποιήσει τη βούληση των κατοίκων της Μεσσαράς, όπως καταγράφεται και στην ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, για ίδρυση στην περιοχή σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, καθώς και νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης