Αγροτικός εξηλεκτρισμός

Αριθμός πρωτ: 2089
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αγροτικός εξηλεκτρισμός.

Ερωτηματικά προκαλεί η απόσυρση του προγράμματος του αγροτικού εξηλεκτρισμού, που μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε προκηρυχθεί και είχε αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επειδή, ο αγροτικός εξηλεκτρισμός, ανήκει στο μέτρο 125, Δράση Α3 του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΥΠΑΑΤ, στο οποίο δεν προβλέπεται η συμμετοχή ιδιώτη (ΔΕΗ και ιδιώτης), δεν πρόκειται δηλαδή καθαρά για έργο με δημόσια δαπάνη.
Επειδή, το Πρόγραμμα αυτό, που θα επιτρέψει τη σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ σε χιλιάδες γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, είναι κρίσιμης σημασίας για τον αγροτικό τομέα.
Επειδή, διαφαίνεται μία προχειρότητα στον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ύστερα και απ’αυτή την εξέλιξη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν είναι ενεργή η προκήρυξη του προγράμματος του αγροτικού εξηλεκτρισμού και σε αντίθετη περίπτωση, σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να το εντάξει σε κάποιον από τους υπόλοιπους άξονες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις να ηλεκτροδοτηθούν.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης