Αδικία σε βάρος μαθητών που προετοιμάζονται για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών

Αριθμός πρωτ: 3086
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αδικία σε βάρος μαθητών που προετοιμάζονται για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών.

Την έντονη δυσφορία και αντίθεσή τους εκφράζουν πολλοί μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου ως προς την απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να αυξήσει τα όρια ύψους όσων επιθυμούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών.
Όπως επισημαίνουν, το όριο ύψους αυξήθηκε από 1.55 για τις γυναίκες και 1.65 για τους άνδρες που ίσχυε μέχρι σήμερα, σε 1.65 και 1.70 αντίστοιχα και μάλιστα μεσούσης της σχολικής χρονιάς.
Επειδή οι μαθητές και οι μαθήτριες κάνουν λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση, η οποία επιπλέον δεν ανταποκρίνεται και δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία κυρίως των Ελληνίδων.
Επειδή είναι απαράδεκτο να πραγματοποιούνται αλλαγές που αφορούν στην εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου και να τους φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων και να τους διαταράσσει ψυχολογικά σε μια τόσο κρίσιμη και καθοριστική περίοδο της ζωής τους.
Επειδή οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που στόχευαν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται εδώ και δύο χρόνια και με την απόφαση αυτή αυτομάτως αποκλείονται και όλες οι προσπάθειές τους πάνε χαμένες.
Επειδή, όπως υπογραμμίζουν πολλές μαθήτριες, στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ισχύουν αντίστοιχες προϋποθέσεις,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να επανεξετάσουν την απόφαση για αύξηση των ορίων ύψους κατά δέκα εκατοστά για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, απόφαση η οποία πλήττει κυρίως την πλειονότητα των μαθητριών και απορρίπτει άδικα και μάλιστα την τελευταία στιγμή πολλούς απ’ όσους προετοιμάζονταν συστηματικά για δύο χρόνια προκειμένου να εισαχθούν σε αυτές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ