Αιτήματα δικαστικών υπαλλήλων

Αριθμός πρωτ: 12735
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Αιτήματα δικαστικών υπαλλήλων.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της χώρας διεκδικώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες αλλά και οικονομικά αιτήματα.
Μεταξύ άλλων, οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν την αύξηση των οργανικών θέσεων για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών, αφού η δικαστηριακή ύλη και ο φόρτος εργασίας τους συνεχώς αυξάνεται, τη στιγμή που σήμερα υπηρετούν λιγότεροι υπάλληλοι από το 1998.
Επίσης διεκδικούν την αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, την επέκταση των αναδρομικών και την αύξηση των εξόδων κίνησης και μετακίνησης δικαστικών επιμελητών, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα από το 1999.
Επειδή οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν γίνουν δεκτά τα πάγια αιτήματά τους.
Επειδή και με την 6852/21-2-08 Ερώτησή μου είχα επισημάνει την ανάγκη κάλυψης των πολλών υφιστάμενων κενών στις δικαστικές υπηρεσίες του Ηρακλείου, ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική απάντηση, μόνο οκτώ θέσεις κατανεμήθηκαν συνολικά στο Νομό, τη στιγμή που οι ανάγκες σε υπηρεσίες, όπως το Πρωτοδικείο, την Εισαγγελία και το Υποθηκοφυλακείου Ηρακλείου, καθώς και τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία Χερσονήσου και Βιάννου, είναι σαφώς πολλαπλάσιες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να προβεί στην αύξηση των οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου, καθώς και στην κάλυψη των πολλών κενών που υπάρχουν σε αυτές.
2) Αν προτίθεται να αυξήσει το επίδομα ειδικών συνθηκών, την επέκταση των αναδρομικών, καθώς και των εξόδων κίνησης και μετακίνησης των επιμελητών δικαστηρίων, που, όπως οι ίδιοι τονίζουν, παραμένουν καθηλωμένα από το 1999.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης