Ακατάλληλο κτίριο στεγάζει το Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι του Δήμου Γαζίου Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5252
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ακατάλληλο κτίριο στεγάζει το Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι του Δήμου Γαζίου Νομού Ηρακλείου.

Σε κτίριο που δεν πληροί καμία από τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας στεγάζεται το 3ο Νηπιαγωγείο στην Αγ. Μαρίνα στο Τσαλικάκι της ευρύτερης περιοχής του δήμου Γαζίου.
Πρόκειται για ένα κτίριο που δεν έχει προαύλιο και οι μικροί μαθητές κάνουν διάλειμμα σε παρακείμενο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, δεν έχει κεντρική θέρμανση και σωστό αερισμό ενώ ο ισόγειος χώρος της διώροφης οικοδομής θυμίζει περισσότερο αποθήκη παρά σχολική υποδομή.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων της περιοχής διαμαρτύρεται έντονα τόσο για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά που χρησιμοποιούν ως προαύλιο χώρο ένα πάρκινγκ μπροστά από κεντρικό δρόμο, όσο και για την ψυχοσωματική προσωπικότητα που θα αναπτύξουν περνώντας τόσες ώρες μέσα σε ένα χώρο που μοιάζει με φυλακή.
Επειδή ένας χώρος που προορίζονταν για αποθήκη ή κατάστημα έχει ατυχώς διαμορφωθεί σε ακατάλληλη αίθουσα νηπιαγωγείου.
Επειδή έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί οι μαθητές και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 3ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας είναι μεγάλο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:

Αν θα διατεθούν οι ανάλογες πιστώσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και αν θα απεμπλακούν οι διαδικασίες από γραφειοκρατικά κωλύματα, όπως καταγγέλλει η Σχολική Επιτροπή της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί το διαθέσιμο οικόπεδο ώστε να προχωρήσει η δημιουργία ενός καινούργιου Νηπιαγωγείου που θα στεγάσει τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης