Ανάγκη άμεσης βελτίωσης Οδικού Περιβάλλοντος στον κόμβο Καλλιθέας Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5448
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης βελτίωσης Οδικού Περιβάλλοντος στον κόμβο Καλλιθέας Ηρακλείου.

Παγίδα θανάτου έχει δυστυχώς αποτελέσει για πολλούς οδηγούς μέχρι σήμερα επικίνδυνη στροφή, λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου, στο δρόμο Ηράκλειο – Βιάννος, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πολλές ζωές κυρίως νέων ανθρώπων.
Πριν λίγες μέρες ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με νεκρούς δύο νέους ανθρώπους στην ίδια απότομη στροφή λίγα μέτρα μετά τον κόμβο της Καλλιθέας Ηρακλείου, κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα παρέμβασης στο εν λόγω σημείο ούτως ώστε να προληφθούν, όσο είναι εφικτό, τα τροχαία δυστυχήματα.
Όπως έχει επισημάνει με έγγραφά της η Τροχαία Ηρακλείου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι απαραίτητη η ύπαρξη φωτισμού καθώς και η τοποθέτηση «Νιου Τζέρσεϊ».
Αν και η ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα είναι σημαντική στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων, όμως η πολιτεία πρέπει από την πλευρά της να λαμβάνει το σύνολο των μέτρων που στοχεύουν στην πρόληψή τους.
Επειδή σε σχετική Επερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχαμε επισημάνει την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος τα τρία τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να δώσει εντολή προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα στο συγκεκριμένο επικίνδυνο οδικό τμήμα όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, που έχουν υποδείξει οι εμπειρογνώμονες της Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης